Tasmanijos velnias - žvėris, garsėjantis neįprastų garsų skleidimu. Ką jis valgo, kur gyvena ir kaip atrodo?

Tasmanijos velnias yra didžiausias mėsėdis marsupialas pasaulyje. Kaip jis išsiskiria, kur gyvena, ką valgo ir kaip atrodo?

Žiūrėkite filmą: „Aukšti įvertinimai bet kokia kaina“

1. Tasmanijos velnias - kas yra šis gyvūnas?

Tasmanijos velnias yra mėsėdis žinduolis, priklausantis niełazų šeimos marsupialui. Jis gyvena daugiausiai 8 metus, bet paprastai trumpiau - apie 5 metus. Jis daugiausia gyvena Tasmanijoje, kur gyvena gana vienišą gyvenimo būdą.

Gyvūnai veisiasi kartą per metus kovo mėnesį. Moterų nėštumas trunka 21 dieną, todėl gimdymas paprastai vyksta balandžio mėnesį. Patelė atsiveda 30 jauniklių, nors iki vystymosi pabaigos išliks tik 3-4 jaunikliai.

Jaunieji žinduoliai pirmuosius 4 gyvenimo mėnesius praleidžia mamos lizde. Tik po aštunto mėnesio jie tampa nepriklausomi. Lytinės brandos jie pasiekia tik antraisiais gyvenimo metais.

Filmai apie gyvūnus, kuriuos verta žiūrėti kartu su vaiku

Filmai apie gyvūnus moko empatijos ir yra gera įžanga į pokalbius apie gamtą. Daugelis jų yra ne tik ...

perskaityk straipsnį

2. Kokius garsus skleidžia Tasmanijos velnias?

Tasmanijos velnias garsėja tuo, kad skleidžia labai būdingus garsus - jam būdingas žarnų ūžesys, keistas spiegimas ir niurzgėjimas. Šie garsai yra gana baisūs, todėl gyvūnas laikomas gana agresyviu.

Velniai tampa dar triukšmingesni kovodami dėl galimo grobio arba kai jaučiasi grėsmę. Tai, be kitų neįprastais garsais gyvūnas buvo vadinamas Tasmanijos velniu. Be to, avariniu atveju žinduolis skleidžia ne itin malonų, aštrų kvapą.

3. Kaip atrodo Tasmanijos velnias?

Tasmanijos velnias yra gana plataus užstatymo - jis yra pritūpęs, bet palyginti mažas. Šio žinduolio dydį įtakoja keli veiksniai, tarp jų maisto prieinamumas ir rūšis.

Šio gyvūno svoris yra 4-12 kg. Remiantis duomenimis, didžiausias pasaulyje mėsėdis žvėris buvo 76 cm ilgio ir svėrė 12 kg.

Gyvūnas turi storą juodos arba rudos spalvos kailį, kryžiaus ir krūtinės srityje yra baltos juostos. Jo priekinės kojos yra ilgesnės nei užpakalinės, todėl iš tikrųjų atrodo šiek tiek nerangus, šiek tiek panašus į šlubavimą, kai juda.

Šie žinduoliai išsiskiria gana didele galva, rausva burna, užapvalintomis ausimis, labai aštriais dantimis ir raumeningais žandikauliais. Jie turi storą ir plaukuotą uodegą.

10 mokslinių atradimų, apie kuriuos 2015 m. Turėtų žinoti tėvai [11 nuotraukų]

Švietimas yra asmeninis reikalas. Jūs geriausiai pažįstate savo vaiką ir darote tai, kas jam tinka ...

žiūrėk galeriją

4. Ką valgo Tasmanijos velnias?

Tasmanijos velniai turi labai gerai išvystytą uoslę ir regėjimą, medžiodami jie taip pat naudoja savo ilgus jutiminius ūsus. Dėl šių pranašumų jie puikiai sugeba išvengti plėšrūnų, surasti kūną ar rasti potencialų grobį.

Jie yra labai užkietėję ir turi nežabotą apetitą - gali valgyti beveik viską, į ką gali nuskęsti dantis. Paprastai jų maistas susideda iš mažesnių matmenų gyvūnų, pvz. ropliai, žuvys, paukščiai ir įvairūs vabzdžiai. Jie neniekins mėsos ir valgys augalinį maistą.

Kaip ir kitų žvėrių gyvūnams, gerai maitinant jų uodega pasikeičia - jie išsipučia dėl riebalų atsargų.

Kas turėtų jaudintis dėl mokyklinio amžiaus vaiko vystymosi? (VIDEO)

Žiūrėkite vaizdo įrašą: „Kas turėtų jaudinti dėl mokyklinio amžiaus vaiko vystymosi?“ ...

perskaityk straipsnį

5. Kur randamas Tasmanijos velnias?

Lenkijoje gamtoje nesutiksime Tasmanijos velnio. Šiuo metu jis natūraliomis sąlygomis gyvena tik Tasmanijoje - Australijos saloje. Senais laikais jis taip pat buvo rastas Australijoje, tačiau tai buvo daugiau nei prieš 400 metų.

Tasmanijoje gyvūnas gerai atsiduria šviečiančiuose miškuose, laukuose, pievose ir miškuose. Jis aktyvus daugiausia naktimis, dieną mieliau būna urve ar urve, o gerai jaučiasi izoliuotas. 1941 m. Tasmanijos velnias buvo priskirtas prie saugomų rūšių, ir taip yra iki šiol.

Žymės:  Ikimokyklinukas Virtuvė Kūdikis